Foredrag for jeres ansatte

Bæredygtig livsmestring privat og arbejdsmæssigt

Verden omkring os er forandret, men det er vi ikke. Vores urhjerne er uforandret.

Vi er ikke bygget til denne verden. Vi går stadig rundt med et ”alarmberedskab”, svarende til det vores forfædre bar rundt på. Det gav mening på det tidspunkt, hvor bare det, at skulle have mad på bordet, var forbundet med livstruende omstændigheder.

Der er heldigvis ikke så mange livstruende omstændigheder i dag. Problemet er bare, at vores hjerne fortsat reagerer, som den gang, på alle de stimuli, vi udsættes for dagen igennem fra vores omgivelser, sociale medier, deadlines privat og arbejdsmæssigt m.m. Vores frys/kamp/flugt respons aktiveres alt for mange gange i løbet af en dag og det går ud over vores fysiske og psykiske sundhedstilstand.

De fleste medarbejdere er virkelig dedikerede til deres arbejde. Det betyder også, at hvis de ikke passer på sig selv, bliver de nemt disponeret for stress. Det er vigtigt, at de har en forståelse af egne vaner og reaktionsmønstre. Jo bedre de forstår sig selv, des bedre kan de passe på sig selv og finde de rette strategier til i højere grad at bevare balancen og den indre ro, når de står i pressede situationer, bliver triggede osv.

Det handler om at finde vej til bremsen i nervesystemet og skabe sin egen bæredygtighed. Vejen til livsmestring og øget bærdygtighed forklares i dette foredrag, der bidrager den enkelte med:

  • At understøtte sin egen trivsel og undgå stress og angst
  • Viden om, hvordan de spotter og håndterer stress hos sig selv og sine kolleger
  • Hjælp og værktøjer til lettere at agere og navigere i relationer
  • Viden om hvordan de styrker egen  trivsel og “robusthed”
  • Styrkelse af oplevelsen af samhørighed og godt kollegaskab i virksomheden

Vi kan ikke give mere, end vi selv har. Foredraget sætter således fokus på vores eget ansvar for egen fysisk og mental sundhed. Når vi gør noget godt for os selv, når vi ændrer på nogle af de vaner og mønstre, der ikke længere gavner os, vil det således brede sig som ringe i vandet, til vores arbejdsplads og til alle de mennesker, vi er i kontakt med.